Gardaland

Selvom Gardasøen kan byde på dejlig badning og god mad, så bør du også tage på et par ture ud for at se området.

For ud over de hyggelige landsbyer og den smukke natur, så har Gardasøen også meget andet at byde på.

Her er 3 seværdigheder ved Gardasøen, der er værd at køre efter.

Gardaland

Gardaland er Italiens største forlystelsespark, som du kan bruge en hel dag i – specielt hvis du har børn med på ferien.

Her er der forlystelser for alle aldre. De mindste vil elske minitoget og karrusellerne – mens de lidt større børn vil vine af fryd, når de kaster sig ud i de vildere forlystelser.

F.eks. er der hele seks forskellige rutsjebaner i parken. For slet ikke at tale om de store, flyvende tallerkener, hvorfra der er udsigt ud over en stor del af Gardasøen.

Skal det være lidt mere roligt, kan du også opleve delfinshow. Eller tage en rundtur i parken med monorail.

Monte Baldo

Gardasøen kan byde på fantastisk natur. Og noget af det bedste finder du i 2000 meters højde på bjerget Monte Baldo.

Heldigvis behøver du ikke selv gå til toppen. I stedet kan du tage svævebanen fra byen Malcesine.

På toppen er der et både rigtig plante- og dyreliv. Hvis du er heldig, kan du finde vilde orkideer. Og der er også både bævere, rådyr, ugler og ørne – samt masser af græsende køer.

Du kan vælge at vandre i bjergene. Men skal det være lidt vildere, kan du også leje mountainbikes og køre rundt. Eller kaste dig ud fra toppen med en paraglider.

Storbyerne

I køreafstand fra Gardasøen ligger de tre byer Venedig, Milano og Verona – som alle kan nås på en dagsudflugt.

Venedig er en by for sig selv med de mange kanaler og huse bygget på pæle. Markuspladsen er imponerende. Men ellers er det hyggeligt bare at gå rundt i de små gader – specielt hvis du bevæger dig lidt væk fra centrum.

I Verona finder du verdens tredjestørste amfiteater – og ikke mindst verdens største opera med 22.000 pladser. Så er du til musik, er Verona helt sikkert et besøg værd.

Endelig er der modebyen Milano – der dog også kan byde på meget mere inden for historie, kunst og arkitektur. I hvert fald må du ikke snyde dig selv for byens domkirke – inden du evt. kaste dig ud i shoppingen.