Tiger

De zoologiske haver blev meget overraskende ikke en del af fase 2 åbningen. I stedet må de vente til fase 3. Men som man kan læse i Dagbladet Ringkøbing Skjern så har Jyllands Park Zoo taget sagen i egen hånd.

Tidligere gjorde dyreparken opmærksom på problemet. Og det fik donationer og køb af årskort til at vælte ind.

Mandag rundede beløbet 160.000 kroner. Og tirsdag blev der indbetalt 230.000 kroner. På to døgn er der altså blevet indbetalt næsten 400.000 kroner.

Og det er vigtigt for den 51 år gamle park. For til forskel fra de fleste andre virksomheder, så kan en zoologisk have ikke bare ”sende dyrene hjem”.

De skal stadig have foder – hvilket ikke er en hel lille udgift. Og derfor tæller hver en krone, så man ikke i yderste konsekvens skal til at aflive dyr.

Udfordringen ligger også i, at foråret er højsæson. Så selvom der skulle komme hjælp fra staten, kommer det sandsynligvis ikke til at dække hele tabet.

Faktisk vurderer Jyllands Park Zoo at de har haft et tab på godt 4,5 millioner i de måneder, hvor de ikke har haft åbent.

Zoologisk Have i København

Det er dog ikke kun Jyllands Park Zoo, som har haft problemer. Danmarks største zoo i København har også været ude ”med hatten i hånden” for at sælge gavekort, sæsonkort og få donationer.

Her er det økonomiske tab endnu større. Men de har dog lovet, at der ikke bliver aflivet dyr, til trods for de manglende penge i kassen.

Det store håb er nu, at alle zoologiske haver kan åbne i forbindelse med fase 3 i starten af juni. Og så kan lidt af det tabte forhåbentlig hentes ind igen.